Langs de Rijn naar Zwitserland

Onze vakanties zijn meestal redelijk gepland waar we naar toe gaan. Afgelopen mei hebben we het een keer anders gedaan. Ons idee was om langs de Rijn naar het zuiden af te zakken. In ieder geval wilden we richting Schaffhausen. Daarna zouden we wel kijken waar we op de bonnefooi nog verder zouden uitkomen. Dat bleek dus nog verder in Zwitersland te zijn. We zijn in Interlaken terecht gekomen.

  159 Hits

Isle of Skye

Ik ben al een paar keer in Schotland geweest. Alleen dan vooral in het zuiden rond Edinburgh. Dit voorjaar kreeg ik de kans om naar de Highlands van het hoge noorden te gaan. Mee met een fotoreis fotoreis naar het ruige Isle of Skye.
  99 Hits

Praag en omstreken

Onze oudste zoon doet al een paar jaar mee aan een Tsjechisch schaaktoernooi in Pardubice, een stad zo'n 100 kilometer ten oosten van Praag. Afgelopen jaar hadden we beloofd hem te brengen. Tenminste, tot aan Praag. Daar hebben we hem voor het laatste stuk op de trein gezet en hebben mijn vrouw en ik er een weekje Praag van gemaakt.
Daarna zijn we naar Pardubice gereden, daar nog een paar dagen rondgekeken en met ons drieën weer gezamenlijk naar huis.
  86 Hits

Makkelijk saaie luchten vervangen voor stockfoto’s

Elke fotograaf herkent zich in dit beeld: een mooi onderwerp op de voorgrond, maar die akelig saaie lucht daarboven doet je foto geen goed. Vooral voor stockfotografen is dat een ramp. Immers, je foto wordt gekocht omdat hij er zo mooi uitziet en dan moet de lucht ook een beetje meewerken.

Wilde je de lucht verbeteren, dan was je tot voor kort nog wel even bezig met Photoshop. Vanaf nu echter niet meer. Met Luminar 4 is het mogelijk om met letterlijk één klik de lucht van je foto te vervangen. Van grijs naar blauw met witte wolken of een kleurrijke zonsopskomst? Het kan allemaal.
Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het werkt echt. En nog goed ook!
  3484 Hits

Zuid-Holland van boven

Opnieuw meegevlogen met een inspectietocht om het RWS systeem LIS te testen. Een rondje Zuid-Holland en dan met name langs de kust, de Nieuwe Waterweg en de havens van Rotterdam. 

Een helikoptervlucht deze keer in december 2022. Weinig groen te zien en nachtvorst op de velden.

  1014 Hits

Valencia - moderne architectuur

Onze zoon en schoondochter zijn verhuisd naar Valencia. In november zijn ze met alleen één koffer op het vliegtuig gestapt.  Daarom zijn wij de afgelopen weken met een auto vol spullen daar ook naar toe geweest.
De auto zat goed vol, maar in een hoekje kon ik mijn fotospulletjes nog net kwijt. Valencia is erg fotogeniek. Er is veel te fotograferen. Daarom beperk ik me in deze galerij tot de moderne architectuur-wijk Ciudad de las Artes y las Ciencias, in het Nederlands De Stad van de Kunsten en Wetenschap.
Een fotoserie onderverdeeld in drie miniseries: eerst de 'gewone' foto's, daarna als probeersel een aantal zwart-wit foto's en tenslotte een paar avondopnamen.
  1095 Hits

HANDBOEK STOCKFOTOGRAFIE

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Je kan je op elk moment weer afmelden!
 
 

HANDBOEK STOCKFOTOGRAFIE

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Je kan je op elk moment weer afmelden!