Shutterstock zet fotografen in de kou !

Shutterstock is altijd mijn grootverdiener geweest. Niet alleen voor mij, maar ook voor verreweg de meeste andere stockfotografen.
Echter, eind mei 2020 kwam Shutterstock plots met een nogal onthutsende mededeling. Met ingang van 1 juni 2020 (5 dagen na de mailing) zijn de royalty's voor fotografen bijgesteld. Naar beneden dus, en niet zo'n klein beetje ook !
Is dit een typisch voorbeeld van Amerikaans zaken doen, 'making money' voor alles!? Voor de aandeelhouders van Shutterstock dan welteverstaan. De fotografen hebben geen inspraak en staan buiten het hek in de kou.
Het is nog maar afwachten of Shutterstock de grootverdiener blijft!?
Lees Meer
  150 Hits
  0 reacties
Getagged in:
150 Hits
0 reacties

Onkosten van stockfotografie

Al meerdere keren heb ik op mijn website geschreven over de verdiensten van stockfotografie. Maar er is ook een andere kant. Deze blog gaat over de onkosten die je kan verwachten als je stockfoto's gaat maken en verkopen.
En om meteen maar met het goede nieuws te beginnen: je kan al beginnen met stockfotografie zonder extra uitgaven te hoeven doen! Maar wil je meer, dan zul je af en toe ook moeten investeren.
In dit artikel een overzicht van wat je zoal kan verwachten.

Lees Meer
  225 Hits
  0 reacties
Getagged in:
225 Hits
0 reacties

Verdiensten 11 jaar stockfotografie

Alweer een jaar voorbij. Tijd voor mijn jaarlijkse update van mijn stockfoto verdiensten. Deze keer geen uitgebreide beschouwingen. Die zouden vrijwel dezelfde zijn als vorig jaren. Daarom een korte analyse van de cijfers en nog een toelichting op een aantal aanpassingen op deze site.
Lees Meer
  361 Hits
  1 reactie
Recente reactie op dit bericht
Gast — EnriqueDCorral
goede artikel! vind het leuk én inspirerend om te zien wat mensen eraan verdienen. geeft mij altijd goede motivatie.
zondag 10 mei 2020 09:13
361 Hits
1 reactie

Tien tips om meer foto's te verkopen

Het is momenteel een tijd van thuis zitten. En als je dan, hopelijk in goede gezondheid, naar een bezigheid zoekt om je tijd te vullen, dan kan dat wellicht met wat extra aandacht voor je stockfoto's.
Er zijn al heel veel stockfoto's in de aanbieding. Dus heeft het wel zin om nog nieuwe foto's aan te bieden? Zeker wel! Jouw foto is zeker niet kansloos. Zeker als je er nog wat extra zorg aan geeft om jouw foto's meer onder de aandacht te brengen. Daarom: Tien tips om meer foto's te verkopen!

Lees Meer
  438 Hits
  2 reacties
Recente reacties op dit bericht
Gast — Lars Fortuin
Hi Tromp Willem, Vorig jaar rond deze tijd verdiepte ik me in Stockfotografie en kwam terecht op jou website. Het leek me leuk wat... Lees verder
maandag 06 april 2020 14:29
Tromp Willem van Urk
Hoi Lars, Bedankt voor je leuke reactie. En veel succes verder met de verkoop van je foto's!
maandag 06 april 2020 15:18
438 Hits
2 reacties

Stuur een persoonlijk bericht

Zoek bestanden
Maximale grootte elk bestand 20.0 MB
  captcha
    302 Hits
    0 reacties
  302 Hits
  0 reacties

  Ballonnen, waterdruppels en computers

  Het begint al een beetje een traditie te worden. Vorig jaar tijdens de vrije kerstdagen was ik ook al in mijn studiootje bezig met een drietal onderwerpen: wierook, oliedruppels en dobbelstenen.
  Dit jaar dus ook weer met drie nieuwe projecten: ballonnen, waterdruppels en computers. Weer drie heel verschillende onderwerpen. Maar alle drie weer met hun eigen uitdagingen en resultaat.
  En wellicht ook interessant, welke foto's zijn het meest geschikt als stockfoto?
  Lees Meer
    847 Hits
    7 reacties
  Getagged in:
  Recente reacties op dit bericht
  Tromp Willem van Urk
  Op Photofacts heb ik nu ook een artikel geschreven over hoe je dat precies doet: High Speed waterdruppels fotograferen... Lees verder
  vrijdag 14 februari 2020 22:05
  Gast — Ed
  Dag Tromp Willem. Op Photofacts je artikel gelezen en je creaties gezien. Prachtig hoor en leuk te doen lijkt me. Overigens heb je... Lees verder
  woensdag 19 februari 2020 13:53
  Tromp Willem van Urk
  Dank je Ed. Het geeft mijzelf ook zeker inspiratie. Ik heb alweer een paar nieuwe projecten in het hoofd :-)
  woensdag 19 februari 2020 17:59
  847 Hits
  7 reacties

  Makkelijk saaie luchten vervangen voor stockfoto’s

  Elke fotograaf herkent zich in dit beeld: een mooi onderwerp op de voorgrond, maar die akelig saaie lucht daarboven doet je foto geen goed. Vooral voor stockfotografen is dat een ramp. Immers, je foto wordt gekocht omdat hij er zo mooi uitziet en dan moet de lucht ook een beetje meewerken.

  Wilde je de lucht verbeteren, dan was je tot voor kort nog wel even bezig met Photoshop. Vanaf nu echter niet meer. Met Luminar 4 is het mogelijk om met letterlijk één klik de lucht van je foto te vervangen. Van grijs naar blauw met witte wolken of een kleurrijke zonsopskomst? Het kan allemaal.
  Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het werkt echt. En nog goed ook!
  Lees Meer
    896 Hits
    0 reacties
  Getagged in:
  896 Hits
  0 reacties

  Zoeken op kaart

  Overzicht Galerijen

  Toon kaart

  Laatste reacties

  Wat is stockfotografie
  05 juli 2020
  Dag Henk, Bedankt voor je reactie. Voor je nickname (de naam die bij je stockfoto's komt te staan) maakt het niet zoveel...
  Wat is stockfotografie
  04 juli 2020
  Goedenavond Wat een heerlijke informatie, daar kan ik wat mee, aanmelden heb ik al gedaan bij IStock, maar wat ik mis, w...
  Overzicht stockbureaus
  26 juni 2020
  Dag Tony. Dat doe je in jpeg én zo hoog mogelijke resolutie. Des te meer kans heb je op verkopen. Succes!
  Overzicht stockbureaus
  26 juni 2020
  ik heb een vraag over stockfoto's aanleveren. doe je dat in jpeg of hoog resolutie?ik wil binnenkort gaan beginnen met s...
  Software programma's voor stockfotografie
  23 juni 2020
  Interessante blog. Ik upload eerst mijn foto's naar 1 stockbureau. Pas als ik weet welke foto's aangenomen zijn dan uplo...

  Bekijk foto's

  Nieuwsbrief ontvangen

  Ja, schrijf me in !