Wie ben ik

Hallo, leuk dat je mijn website bezoekt. Mijn naam is Tromp Willem van Urk en ik woon ook op Urk. Ik ben getrouwd met Femmy Hoefnagel en we hebben drie kinderen.
Ik werk mijn leven lang al bij Rijkswaterstaat. In mijn huidige functie houd ik me als adviseur bezig met het functioneel beheer van informatiesystemen bij de dienst WVL (Water, Verkeer en Leefomgeving).
Overige hobby's naast het fotograferen zijn basketbal en op zijn tijd een potje (internet)schaken. Verder ben ik actief binnen de Gereformeerde Kerk (PKN) van Urk.

Fotograferen als hobby

Zo ongeveer in het voorjaar van 2007 heb ik fotograferen echt als hobby ontdekt. Daarvoor was ik nooit verder gekomen dan wat vakantiedia's maken met een eenvoudig analoog toestelletje. Maar toen ik dat voorjaar voor het eerst een digitale camera had aangeschaft, de Canon Powershot A610, ging er een wereld voor me open! Al heel snel zat ik mijn foto´s te bewerken op de computer en de eerste digitale fotoalbums zagen het licht. Niet lang daarna ben ik overgestapt op een 'echte' spiegelreflex.

Stockfotografie

Begin 2009 ben ik begonnen met stockfotografie. Eerst gewoon als uitdaging en om eens te kijken wat het is. Daarna werd het al redelijk snel een uit de hand gelopen hobby. Ik beleef er erg veel plezier aan. Het blijft altijd verrassend en leuk dat je je eigen foto's overal kan tegenkomen. En als fotograaf wordt je voortdurend geprikkeld om nieuwe dingen te proberen en je eigen grenzen op te zoeken. Ook de verdienste is natuurlijk leuk meegenomen.

Mijn fotospullen

In het najaar van 2007 heb ik een Canon 40D gekocht. Die was toen net nieuw. Ik heb bijna vijf jaar met veel plezier met deze camera gefotografeerd. Veel van de foto's op deze site zijn ook nog met deze camera gemaakt. Maar ondanks de goede prestaties van deze (crop)camera begint het na verloop van tijd toch te kriebelen. In de zomer van 2012 heb ik de stap gemaakt naar een fullframe camera, de Canon 5D Mark III.

Mijn huidige setje objectieven wat ik daar op kan zetten is:
  • Canon EF 24-70 F/2.8  L II USM, een toplens in het ' walk-around' segment
  • Canon EF 70-200 F/4.0 L IS USM, een van de betere telezooms van Canon
  • Canon EF 16-35 F4 L IS USM, Canon's nieuwste groothoeklens met stabilisatie
  • Canon EF 100 F/2.8 L IS USM, de nieuwste macrolens van Canon in de L-klasse
  • Daarnaast bezit ik een Canon Speedlight 430EX II flitser, een statief, een aantal filters en nog wat andere accessoires

Al met al een aardige verzameling glas met toebehoren. Gelukkig levert de stockfotografie me tegenwoordig ook wat op. Zo is het weliswaar een dure hobby, maar ook één die zichzelf betaald.
Sinds een aantal jaren heb ik ook een kleine studio voor productfotografie. Deze bestaat uit een opnametafel, een paar softboxen en een aantal papierrollen. Voor mij meer dan genoeg om leuke productfoto's mee te maken.

Voorkeuren

Tot dusver kan ik niet zeggen dat ik een eigen stijl of voorkeur heb. Wel is het zo dat het merendeel van mijn foto's natuur en landschap betreffen. Sinds ik echter aan stockfotografie doe, ben ik ook meer andere onderwerpen gaan fotograferen. Met name architectuur en productfotografie. Op zich een breed terrein maar het blijft uitdagend om steeds iets nieuws te proberen.
En of er nog eens een echte specialisatie van komt ..? Ik weet het niet, maar zolang ik het fotograferen nog leuk vind zal ik daar niet wakker van liggen.

 

Reacties 5

Gast - Yvonne Wacht (website) op vrijdag 24 januari 2020 10:26

Hallo Tromp Willem,
Ik heb je al persoonlijk benaderd met een vraag over het zelf blijven verkopen van je eigen foto's. Maar het leek mij ook leuk om anderen te laten weten hoe ik met de kennis op jouw website nu een bloeiende Stock verzameling heb bij Getty en Adobe.
Heel veel dank hiervoor.

Hallo Tromp Willem, Ik heb je al persoonlijk benaderd met een vraag over het zelf blijven verkopen van je eigen foto's. Maar het leek mij ook leuk om anderen te laten weten hoe ik met de kennis op jouw website nu een bloeiende Stock verzameling heb bij Getty en Adobe. Heel veel dank hiervoor.
Gast - Marly de Kok op woensdag 11 april 2018 17:58

Hallo, complimenten voor de mooie informatieve site en ik heb met plezier naar jouw foto's in de galerij gekeken. Ik vind de uitleg over stockfotografie duidelijk en ga zeker stockfoto's plaatsen en begin dan met Shutterstock. Ik heb al eerder wat geprobeerd maar was nog erg op zoek naar regels etc. Nu snap ik het en volhouden is het advies, naast natuurlijk mooie foto's. Ik blijf meelezen op je site en heb mij geabonneerd! vriendelijke groet,
Marly de Kok

Hallo, complimenten voor de mooie informatieve site en ik heb met plezier naar jouw foto's in de galerij gekeken. Ik vind de uitleg over stockfotografie duidelijk en ga zeker stockfoto's plaatsen en begin dan met Shutterstock. Ik heb al eerder wat geprobeerd maar was nog erg op zoek naar regels etc. Nu snap ik het en volhouden is het advies, naast natuurlijk mooie foto's. Ik blijf meelezen op je site en heb mij geabonneerd! vriendelijke groet, Marly de Kok
Tromp Willem van Urk op woensdag 11 april 2018 21:00

Bedankt voor je aardige reactie. Als er nog vragen zijn hoor ik het wel.

Bedankt voor je aardige reactie. Als er nog vragen zijn hoor ik het wel.
Gast - GN op woensdag 28 maart 2018 05:41

Super dat je alles over stockfotografie zo duidelijk uitlegt. En wat een prachtige foto's heb je er op staan! Denk dat ik er toch maar gewoon eens aan moet beginnen en een tijdje moet volhouden. Wie weet lukt het.

Super dat je alles over stockfotografie zo duidelijk uitlegt. En wat een prachtige foto's heb je er op staan! Denk dat ik er toch maar gewoon eens aan moet beginnen en een tijdje moet volhouden. Wie weet lukt het.
Tromp Willem van Urk op woensdag 28 maart 2018 16:13

Hallo GN. Bedankt voor je reactie .
Veel succes als je begint met stockken. En als je vragen hebt stuur je maar een mailtje!

Hallo GN. Bedankt voor je reactie :). Veel succes als je begint met stockken. En als je vragen hebt stuur je maar een mailtje!
Gast
maandag 18 oktober 2021

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://kruwt.nl/

Laatste reacties

Wat is stockfotografie
30 september 2021
Hallo Anneke, Goede vraag! Hoe een foto gebruikt mag worden hangt af van de licentie waaronder hij bij een stockbureau v...
Wat is stockfotografie
29 september 2021
Tromp Willem, ik heb een vraagje mbt verkoop. Wanneer iemand een foto koopt, mag die deze dan eindeloos gebruiken? Of zi...
Software programma's voor stockfotografie
28 september 2021
Hoi Anneke, Leuk hoor! En laat het maar weten of je nog vragen hebt of als ik nog ergens mee kan helpen. groeten,Tromp W...
Software programma's voor stockfotografie
28 september 2021
Hallo Tromp Willem, nadat ik je gesproken heb tijdens de workshop op de Veluwe, heb ik het 1 en ander wat laten bezinken...
Software programma's voor stockfotografie
21 augustus 2021
Hallo, SUPER uitleg! bedankt!!!

Handboek Stockfotografie

Bekijk mijn e-book

Bekijk foto's

Nieuwsbrief ontvangen

Ja, schrijf me in !