Gebruik en techniek
Gebruik en techniek van deze website. Hoe de werkbalk te gebruiken en hoe is deze site gebouwd.

Gebruik en techniek

Deze pagina beschrijft de mogelijkheden hoe je deze website kunt gebruiken. Daarnaast kan de geïnteresseerde lezen hoe deze is gebouwd.​ Beide beschrijvingen zjjn in een afzonderlijk tabblad weergegeven.
Dit tabbad beschrijft de verschillende mogelijkheden om deze website te gebruiken. Hoe kun je - in inmiddels al meer dan 120 artikelen - snel en makkelijk de door jou gewenste informatie vinden. Hoe kun je reageren en welke mogelijkheden heb je om je op de hoogte te (laten) houden bij nieuwe blogs en reacties?

Werkbalk

Werkbalk met Archief, categorieën, tags en zoeken op trefwoorden.
Alle artikelen worden getoond met de werkbalk. Met de meeste linkse knop daarvan wordt het archief benaderd. Daarnaast zijn knoppen aanwezig om categorieën en tags te selecteren. Ook kan een zoekstring worden opgegeven om artikelen met een willekeurig trefwoord te zoeken.
 • Archief - De overzichtspagina met alle artikelen van deze website. Al je op zoek bent naar specifieke informatie dan kun je die vanaf de archiefpagina het gemakkelijkst en snelste vinden
 • Categorieën - Deze website kent ongeveer 20 verschillende categorieën. In één categorie worden artikelen over hetzelfde onderwerp opgenomen. Elk artikel behoort altijd minstens tot een categorie. Meerdere categorieën zijn mogelijk. Wordt er naar informatie over een bepaald onderwerp gezocht dan kunnen alle artikelen per categorie geselecteerd worden.
 • Tags (trefwoorden) - Met een tag worden specifieke trefwoorden binnen een artikel benoemd. Dit gebeurt los van de indeling in categorieën. Elk artikel kan meerdere tags bevatten. Elke tag kan in meerdere artikelen voorkomen. Door het kiezen van een tag worden alle artikelen getoond waarin het betreffende trefwoord voorkomt.
 • Zoeken op inhoud -  Alle artikelen kunnen ook worden doorzocht met een vrij op te geven zoekstring. Alle pagina's waarin die zoekstring voorkomt worden dan getoond.
Werkbalk met abonneren op nieuwe blogs en instellen RSS feed.

Aan de rechterkant van de werkbalk vind je opties om je op nieuwe artikelen te abonneren en voor de RSS feed.

 • Abonneer op blog updates - Hierdoor wordt je geïnformeerd wanneer er een nieuwe blog is geplaatst
 • Abonneer op feed : Abonneer je via RSS op updates

Onder de werkbalk vind je de mogelijkheden om je op het betreffende artikel te abonneren. Bij elke update van de pagina krijg je dan ook een bericht. Ook kun je vandaar de pagina afdrukken of een van de social media gebruiken.

​Reageren

Bij elk artikel kunnen reacties worden geplaatst. Bij een eerste reactie dien je een gebruikersnaam en wachtwoord op te geven. Die kun je bij volgende reacties dan hergebruiken.
Algemene reacties, vragen en opmerkingen die niet bij één specifiek artikel horen kunnen in het gastenboek worden geplaatst. Wil je me een persoonlijk bericht sturen dan kan dat met een e-mail.

Als je geïnteresseerd bent in het zelf maken van websites dan is dit tabblad wellicht interessant voor je. Hier beschrijf ik hoe en met welke componenten ik Kruwt.nl heb gemaakt.

Responsive

Kruwt.nl is responsive. Zowel de grootte als de opmaak van de pagina worden automatisch geschaald naar het gebruikte beeldscherm.
Kruwt.nl is Responsive. Hierdoor maakt het niet uit waar vandaan de website wordt geraadpleegd. Of dit nu een computer, tablet of telefoon is, de opmaak past zich automatisch aan de grootte van het gebruikte scherm. De tekst wordt anders opgemaakt en foto's worden automatisch geschaald. Met name op telefoons en tablets is deze website daardoor ook zeer leesbaa​r.

Blog

Alle artikelen zijn als blog geschreven. Dat zijn dus niet alleen de 'echte' blogartikelen op de homepage, maar ook de vaste pagina's die vanuit de (sub)menu's benaderbaar zijn. Daardoor hebben alle pagina's dezelfde eigenschappen. Dat geeft de volgende voordelen​:
 • Alle pagina's hebben dezelfde 'look and feel'.
 • Alle artikelen kunnen met behulp van Categorieën en Tags gevonden worden.
 • Ook met de zoekfunctie worden alle artikelen op dezelfde wijze doorzocht.
 • Op elk artikel kun je een reactie geven.
 • Je kan je op alle pagina's abonneren op reacties.

Gebruikte componenten

Voor de bouw van deze website heb ik de volgende software en componenten gebruikt:
 

Reacties

Nog geen reacties
Gast
dinsdag 18 september 2018

Captcha afbeelding