Wie ben ik
Iets over mijzelf en mijn passie voor fotograferen.

Wie ben ik

Hallo, leuk dat je mijn website bezoekt. Mijn naam is Tromp Willem van Urk en ik woon ook op Urk. Ik ben getrouwd met Femmy Hoefnagel en we hebben drie kinderen.
Ik werk mijn leven lang al bij Rijkswaterstaat. In mijn huidige functie houd ik me als adviseur bezig met het functioneel beheer van informatiesystemen bij de dienst WVL (Water, Verkeer en Leefomgeving).
Overige hobby's naast het fotograferen zijn basketbal en op zijn tijd een potje (internet)schaken. Verder ben ik actief binnen de Gereformeerde Kerk (PKN) van Urk.

Fotograferen als hobby

Zo ongeveer in het voorjaar van 2007 heb ik fotograferen echt als hobby ontdekt. Daarvoor was ik nooit verder gekomen dan wat vakantiedia's maken met een eenvoudig analoog toestelletje. Maar toen ik dat voorjaar voor het eerst een digitale camera had aangeschaft, de Canon Powershot A610, ging er een wereld voor me open! Al heel snel zat ik mijn foto´s te bewerken op de computer en de eerste digitale fotoalbums zagen het licht. Niet lang daarna ben ik overgestapt op een 'echte' spiegelreflex.​

Stockfotografie

Begin 2009 ben ik begonnen met stockfotografie. Eerst gewoon als uitdaging en om eens te kijken wat het is. Daarna werd het al redelijk snel een uit de hand gelopen hobby. Ik beleef er erg veel plezier aan. Het blijft altijd verrassend en leuk dat je je eigen foto's overal kan tegenkomen. En als fotograaf wordt je voortdurend geprikkeld om nieuwe dingen te proberen en je eigen grenzen op te zoeken. Ook de verdienste is natuurlijk leuk meegenomen.

Mijn fotospullen

In het najaar van 2007 heb ik een Canon 40D gekocht. Die was toen net nieuw. Ik heb bijna vijf jaar met veel plezier met deze camera gefotografeerd. Veel van de foto's op deze site zijn ook nog met deze camera gemaakt. Maar ondanks de goede prestaties van deze (crop)camera begint het na verloop van tijd toch te kriebelen. In de zomer van 2012 heb ik de stap gemaakt naar een fullframe camera, de Canon 5D Mark III.

Mijn huidige setje objectieven wat ik daar op kan zetten is:
  • Canon EF 24-70 F/2.8  L II USM, een toplens in het ' walk-around' segment
  • Canon EF 70-200 F/4.0 L IS USM, een van de betere telezooms van Canon
  • Canon EF 16-35 F4 L IS USM, Canon's nieuwste groothoeklens met stabilisatie
  • Canon EF 100 F/2.8 L IS USM, de nieuwste macrolens van Canon in de L-klasse
  • Daarnaast bezit ik een Canon Speedlight 430EX II flitser, een statief, een aantal filters en nog wat andere accessoires

Al met al een aardige verzameling glas met toebehoren. Gelukkig levert de stockfotografie me tegenwoordig ook wat op. Zo is het weliswaar een dure hobby, maar ook één die zichzelf betaald.
Sinds een aantal jaren heb ik ook een kleine studio voor productfotografie. Deze bestaat uit een opnametafel, een paar softboxen en een aantal papierrollen. Voor mij meer dan genoeg om leuke productfoto's mee te maken.

Voorkeuren

Tot dusver kan ik niet zeggen dat ik een eigen stijl of voorkeur heb. Wel is het zo dat het merendeel van mijn foto's natuur en landschap betreffen. Sinds ik echter aan stockfotografie doe, ben ik ook meer andere onderwerpen gaan fotograferen. Met name architectuur en productfotografie. Op zich een breed terrein maar het blijft uitdagend om steeds iets nieuws te proberen.
En of er nog eens een echte specialisatie van komt ..? Ik weet het niet, maar zolang ik het fotograferen nog leuk vind zal ik daar niet wakker van liggen.

 

Reacties

Nog geen reacties
Gast
zondag 21 januari 2018

Captcha afbeelding