La Palma op herhaling

Jaren geleden ben ik al eens op La Palma geweest. Toen met ons gezin ter gelegenheid van ons 25-jarige huwelijk. En ook zowat de eerste keer nadat ik het fotograferen 'ontdekt' had. De foto's van deze reis staan nog steeds in mijn La Palma fotogalerij.
In maart dit voorjaar kreeg ik de gelegenheid om met een fotoreis van Nordic Vision mee te gaan naar La Palma. Op pad met een groep fotografen speciaal en alleen om te fotograferen. 

Een blog daarom met veel foto's en ook een paar timelapse filmpjes.

La Palma - Tot rust gekomen vulkaan Cumbre Vieja met gestolde lavastroom.

Cumbre Vieja

De Cumbre Vieja is in 2021 van september tot december actief geweest. De beelden van de uitbarsting met lavastromen die hele dorpen hebben weggevaagd zijn regelmatig op televisie geweest.
Een van de foto-onderwerpen was deze nu tot rust gekomen vulkaan. Helaas konden we de vulkaan zelf nog niet op. Er kwamen nog steeds giftige gassen vrij.
Maar ook vanaf een afstandje is de vulkaan het fotograferen meer dan waard!

La Palma eiland

Uiteraard hebben we meer dan de genoemde vulkaan gezien. La Palma is een bijzonder fotogeniek eiland. Het landschap, de bijzondere begroeiing, de dorpjes, maar ook de telescopen op de top van de Caldera de Taburiente maken La Palma tot een waar fotoparadijs.

Timelapse fotografie

Tijdens deze fotoreis heb ik me voor het eerst gewaagd aan het maken van een aantal timelapse filmpjes. Ik ben er inmiddels achter dat ik daarbij een flink aantal dingen veel beter had kunnen doen, maar hierna toch mijn eerste resultaten!

Uitzicht vanaf Mirador del Time op de wolkenwaterval van de Cumbre Nueva. Op de voorgrond Los Llanos.

De tot rust gekomen Cumbre Vieja. Wel ontsnappen er nog steeds gassen links bovenaan de top. Ook rechts onderaan de voet bij de bomen is een vrijkomende gaspluim te zien.

De krater van de Caldera de Taburiente gevuld met 'stromende' wolken.

Stock footage!?

Deze reis maakte ik om nu eens bewust niet de hele tijd met stockfoto's bezig te zijn. Gewoon lekker fotograferen en genieten van mijn hobby.
Toch zal ik een enkele foto gerust nog wel eens als stockfoto aanbieden. Ook de timelapse filmpjes zijn hiervoor interessant. Tot dusver heb ik nog nooit stock footage gemaakt. Maar wellicht is het het proberen eens waard. Wie weet verkoop ik er een paar. Dat is dan weer het begin van een mogelijke volgende fotoreis :-).

Interessante links
Foto galerij La Palma 2008
Algemene informatie over La Palma
Meer specifieke formatie over de Cumbre Vieja
Fotoreizen Nordic Vision
Roadtrip IJsland
Thematisch fotograferen loont!
 

Reacties 1

Gast
Gast - Charles Borsboom (website) op zondag 10 april 2022 17:01

Lekker setje beelden Tromp Willem. Het geeft de sfeer en de natuur goed weer. De TL'sen zijn ook nog niet zo beroerd hoor. Leuk!

Lekker setje beelden Tromp Willem. Het geeft de sfeer en de natuur goed weer. De TL'sen zijn ook nog niet zo beroerd hoor. Leuk!
Gast
donderdag 11 augustus 2022

Captcha afbeelding

Op Kruwt.nl beschrijf ik mijn ervaringen met stockfotografie. Je vind er tips en trucs hoe jij ook stockfoto's kan gaan verkopen.
Kruwt.nl is zelf geen stockbureau.

Wat is stockfotografie

Overzicht stockbureaus

Wegwijs worden

Veel gestelde vragen

Zoeken op kaart

Overzicht Galerijen

Toon kaart

Handboek Stockfotografie

Bekijk mijn e-book

Laatste reacties

Roadtrip IJsland
16 juli 2022
We hebben mooie dagen gehad. En van de dagen met wat slechter weer zie je gewoon wat minder foto's
Roadtrip IJsland
14 juli 2022
Erg mooie serie en zo te zien had je geluk met het weer. Ik ben zelf net terug van een weekje Noorwegen en het landschap...
Roadtrip IJsland
10 juli 2022
IJsland in de winter lijkt me ook geweldig !
Roadtrip IJsland
09 juli 2022
Inderdaad als je van IJsland wilt genieten is het beter om zelf te gaan. Wij zijn in maart week naar IJsland geweest. ....
Foto's Verkopen
21 mei 2022
Bedankt voor je reactie Roos. En als je nog andere vragen hebt hoor ik ze graag!

Nieuwsbrief ontvangen

Ja, schrijf me in !