La Palma op herhaling

Jaren geleden ben ik al eens op La Palma geweest. Toen met ons gezin ter gelegenheid van ons 25-jarige huwelijk. En ook zowat de eerste keer nadat ik het fotograferen 'ontdekt' had. De foto's van deze reis staan nog steeds in mijn La Palma fotogalerij.
In maart dit voorjaar kreeg ik de gelegenheid om met een fotoreis van Nordic Vision mee te gaan naar La Palma. Op pad met een groep fotografen speciaal en alleen om te fotograferen. 

Een blog daarom met veel foto's en ook een paar timelapse filmpjes.

La Palma - Tot rust gekomen vulkaan Cumbre Vieja met gestolde lavastroom.

Cumbre Vieja

De Cumbre Vieja is in 2021 van september tot december actief geweest. De beelden van de uitbarsting met lavastromen die hele dorpen hebben weggevaagd zijn regelmatig op televisie geweest.
Een van de foto-onderwerpen was deze nu tot rust gekomen vulkaan. Helaas konden we de vulkaan zelf nog niet op. Er kwamen nog steeds giftige gassen vrij.
Maar ook vanaf een afstandje is de vulkaan het fotograferen meer dan waard!

La Palma eiland

Uiteraard hebben we meer dan de genoemde vulkaan gezien. La Palma is een bijzonder fotogeniek eiland. Het landschap, de bijzondere begroeiing, de dorpjes, maar ook de telescopen op de top van de Caldera de Taburiente maken La Palma tot een waar fotoparadijs.

Timelapse fotografie

Tijdens deze fotoreis heb ik me voor het eerst gewaagd aan het maken van een aantal timelapse filmpjes. Als je ermee begint is het eerst nog wel wat puzzelen over hoe en wat. Een volgende keer ga ik ook zeker dingen anders doen. Maar hierna toch mijn eerste resultaten!

Uitzicht vanaf Mirador del Time op de wolkenwaterval van de Cumbre Nueva. Op de voorgrond Los Llanos.

De krater van de Caldera de Taburiente gevuld met 'stromende' wolken.

Stock footage!?

Deze reis maakte ik om nu eens bewust niet de hele tijd met stockfoto's bezig te zijn. Gewoon lekker fotograferen en genieten van mijn hobby.
Toch zal ik een enkele foto gerust nog wel eens als stockfoto aanbieden. Ook de timelapse filmpjes zijn hiervoor interessant. Tot dusver heb ik nog nooit stock footage gemaakt. Maar wellicht is het het proberen eens waard. Wie weet verkoop ik er een paar. Dat is dan weer het begin van een mogelijke volgende fotoreis :-).

Interessante links
Foto galerij La Palma 2008
Algemene informatie over La Palma
Meer specifieke formatie over de Cumbre Vieja
Fotoreizen Nordic Vision
Roadtrip IJsland
Thematisch fotograferen loont!
 

Reacties 2

Gast
Gast - Marjo Snellenburg op woensdag 17 augustus 2022 19:19

Allereerst complimenten voor je duidelijke en overzichtelijke website van La Palma.
Ook heel leuk dat je stukjes informatie bij de foto's hebt gezet. Zo is het voor iemand die jouw website bekijkt niet alleen mooi om de foto’s te bekijken, maar ook informatief. Voor mij heeft dit echt meerwaarde!
Ook heel leuk om te zien dat jij toch weer andere foto’s hebt gemaakt dan ik, terwijl we toch veel naast elkaar aan het fotograferen zijn geweest.
Leuk en informatief dat je links onder aan je pagina hebt gezet onder het kopje: Interessante links.
Zo kunnen geïnteresseerden zich nog meer verdiepen in La Palma, zonder er veel moeite voor te hoeven doen.
Je timelapsen zien er ook prachtig uit.
Nogmaals mijn complimenten. Ziet er echt heel overzichtelijk uit met prachtige foto’s. Mag je trots op zijn!


Allereerst complimenten voor je duidelijke en overzichtelijke website van La Palma. Ook heel leuk dat je stukjes informatie bij de foto's hebt gezet. Zo is het voor iemand die jouw website bekijkt niet alleen mooi om de foto’s te bekijken, maar ook informatief. Voor mij heeft dit echt meerwaarde! Ook heel leuk om te zien dat jij toch weer andere foto’s hebt gemaakt dan ik, terwijl we toch veel naast elkaar aan het fotograferen zijn geweest. Leuk en informatief dat je links onder aan je pagina hebt gezet onder het kopje: Interessante links. Zo kunnen geïnteresseerden zich nog meer verdiepen in La Palma, zonder er veel moeite voor te hoeven doen. Je timelapsen zien er ook prachtig uit. Nogmaals mijn complimenten. Ziet er echt heel overzichtelijk uit met prachtige foto’s. Mag je trots op zijn!
Gast
Gast - Charles Borsboom (website) op zondag 10 april 2022 17:01

Lekker setje beelden Tromp Willem. Het geeft de sfeer en de natuur goed weer. De TL'sen zijn ook nog niet zo beroerd hoor. Leuk!

Lekker setje beelden Tromp Willem. Het geeft de sfeer en de natuur goed weer. De TL'sen zijn ook nog niet zo beroerd hoor. Leuk!
Gast
woensdag 29 maart 2023

Captcha afbeelding

Op Kruwt.nl beschrijf ik mijn ervaringen met stockfotografie. Je vind er tips en trucs hoe jij ook stockfoto's kan gaan verkopen.
Kruwt.nl is zelf geen stockbureau.

Wat is stockfotografie

Overzicht stockbureaus

Wegwijs worden

Veel gestelde vragen

Handboek Stockfotografie

Bekijk mijn e-book

Laatste reacties

Handboek Stockfotografie
12 november 2022
Dag Yfke, Hier gaat iets mis. Dat had wel zo moeten zijn. Kun je mij die eerste download mail in een reply even apart to...
Handboek Stockfotografie
12 november 2022
Hi Jan Willem, ik zou graag de nieuwe versie van eerder gekocht ebook willen downloaden. Volgens het bijschrift kan ik d...
Handboek Stockfotografie
24 oktober 2022
Ik gebruik in de titel en omschrijvingen wel hoofdletters, maar in de trefwoorden juist niet. Ik weet eigenlijk niet of ...
Handboek Stockfotografie
22 oktober 2022
Ja druk met fotobewerking, sorteren, juiste titels en trefwoorden geven. Wat me opviel is dat wanneer namen van landen, ...
Handboek Stockfotografie
22 oktober 2022
Dag Andre, bedankt voor je reactie. Fijn dat je tevreden bent! Ik begrijp dat je ook al met stockfoto's verkopen begonne...

Bekijk foto's

Nieuwsbrief ontvangen

Ja, schrijf me in !