Stockbureaus
Welke stockbureaus zijn er. En wat zijn hun specifieke kenmerken?
Overzicht Stockbureaus

Overzicht Stockbureaus
Wat kan ik per bureau lezen?

Naar overzicht

De beschrijving van de verschillende stockbureaus

Beginnen met stockfotografie = doorzetten met uploaden!

Stockfoto's verkopen is een kwestie van doorzetten en een lange adem. Het kost eerst de nodige energie en de verkopen komen soms maar langzaam op gang. Gaandeweg komt de vaart er dan echter steeds meer in en nemen de verdiensten toe. Een traject waar elke beginnende stockfotograaf doorheen moet.
Als je net begint met stockfotografie heb je wel een aantal extra kansen om sneller op stoom te komen. Het is jammer als je die dan laat liggen. Vooral dan ook geldt … doorzetten met uploaden.
Lees Meer
Getagged in:
786 Hits
11 reacties

Overzicht Stockbureaus

Er zijn heel veel verschillende stockbureaus die foto's verkopen. Op deze website behandel ik de bureaus waarbij ik zelf ben aangesloten. Dat zijn meest ook de grotere stockbureaus.
Lees Meer
1835 Hits
2 reacties

Shutterstock

Shutterstock is verreweg het grootste stockbureau. De database bevat momenteel meer dan 65 miljoen stockfoto's. Dagelijks verkoopt Shutterstock meer dan 230.000 afbeeldingen! De verdiensten zijn hier voor de meeste fotografen dan ook verreweg het hoogst.
Als je stockfoto's wilt gaan verkopen kun je niet om Shutterstock heen!

Lees Meer
Getagged in:
1449 Hits
0 reacties

iStockPhoto

iStockphoto is het oudste actieve stockbureau. Als onderdeel van Getty Images heeft het vooral in Amerika een groot marktaandeel.
Het aantal verkopen bij iStockphoto is minder groot dan bij Shutterstock, maar de gemiddelde prijs per foto is hoger. Hoewel het niet de verdiensten van Shutterstock benaderd is het toch een van de beter scorende bureaus.

Lees Meer
Getagged in:
939 Hits
0 reacties

Fotolia

Fotolia is een Amerikaans stockbureau maar het heeft ook meerdere vestigingen in Europa. Kopen en verkopen bij Fotolia gebeurt op de Europese websites dan ook in euro's. Ook in Nederland heeft Fotolia sinds enige tijd een eigen Fotolia-website.
Lees Meer
Getagged in:
1012 Hits
2 reacties

Dreamstime

Dreamstime is ook een van de oudere stockburo's. Het opereert van origine vooral op de Europese markt, maar de verkopen zijn nu - zoals bij elk stockbureau - wereldwijd. ​Dreamstime is een ideaal bureau om te beginnen met het verkopen van stockfoto's.
Lees Meer
Getagged in:
852 Hits
0 reacties

123RF

123RF is een van de eerste stockbureaus waarbij ik me heb aangemeld. Geen hoogvlieger wat betreft van de de inkomsten, maar wel een degelijke middenmoter met een gestaag stijgende lijn. De meeste foto's worden verkocht voor 22 tot 43 dollarcent, maar flinke uitschieters naar boven zijn mogelijk.
Lees Meer
Getagged in:
884 Hits
0 reacties

BigStockPhoto

BigStockPhoto is een van de oudste stockbureaus ter wereld. Een aantal jaren geleden is het opgekocht door Shutterstock. Bigstock is als zelfstandig bureau echter wel blijven bestaan. Ik heb de indruk dat het bureau niet echt meer wordt doorontwikkeld. Het is dus afwachten wat er op de lange termijn mee gebeurt.
Lees Meer
Getagged in:
660 Hits
0 reacties

Depositphotos

Depositphotos is een van de nieuwere en opkomende stockbureaus. Ikzelf heb me er in november 2011 aangemeld. De meeste standaard verkopen zijn voor 30 dollarcent, maar ook hogere uitschieters zijn mogelijk.
Depositphotos timmert behoorlijk aan de weg, dus wie weet wat we daar in de toekomst nog van mogen verwachten!?

Lees Meer
Getagged in:
709 Hits
0 reacties

CanStockPhoto

Hoewel CanStockphoto al sinds 2004 actief is, is het toch een minder bekend stockbureau. Het bureau heeft dan ook 'slechts' een klantenkring van 140.000 leden. Omdat Canstockphoto vrij divers is in het aantal verschillende licenties voor kopers, winkelen hier ook wel klanten die elders nergens komen. Een van de redenen dus om het met de verkopen ook eens bij dit bureau te proberen.
Lees Meer
Getagged in:
659 Hits
0 reacties