Laatste reacties

Nationale Beeldbank
22 februari 2020
Ik heb wel enkele foto's verkocht maar dat is niks vergeleken toen de beedlbank nog echt De Nationale Beeldbank heette. ...
Ballonnen, waterdruppels en computers
19 februari 2020
Dank je Ed. Het geeft mijzelf ook zeker inspiratie. Ik heb alweer een paar nieuwe projecten in het hoofd :-)
Ballonnen, waterdruppels en computers
19 februari 2020
Dag Tromp Willem. Op Photofacts je artikel gelezen en je creaties gezien. Prachtig hoor en leuk te doen lijkt me. Overig...
Downloads
18 februari 2020
Interessante artikelen over Stockfotografie op uw site. Ik ben mij aan het oriënteren of het iets voor mij zou kunnen zi...
Ballonnen, waterdruppels en computers
14 februari 2020
Op Photofacts heb ik nu ook een artikel geschreven over hoe je dat precies doet: High Speed waterdruppels fotograferen

Depositphotos

Pond5

Pond5 is voor mij het stockbureau waarbij ik me het laatst heb aangemeld. Dat was in februari 2015. Ik heb dit bureau als extra erbij gekozen omdat ze een mooie en goed verzorgde website hebben en het aanbieden van foto's relatief eenvoudig is.
De verkopen van Pond5 vallen echter tegen. Het is tot dusver mijn slechtst scorende bureau. Ik heb begrepen dat Pond5 het veel beter doet in de video-markt. Maar daar heb ik tot op heden nog geen clips van aangeboden.
Dashboard Pond5
Pond5 heeft een mooie website die onlangs nog geheel is gemoderniseerd. Alle handelingen zijn vanuit het centrale dashboard bereikbaar. Het Help Center is erg overzichtelijk waarin alle mogelijke vragen worden beantwoord.
De site van Pond5 is in meer talen beschikbaar, maar (nog) niet in het Nederlands.

Toelating
Registratie en toelating bij Pond5 gebeurt door het simpel invullen van een registratieformulier. Daarna kan direct met het aanbieden van foto's worden begonnen.

Metagegevens foto Pond5
Uploaden
Het uploaden kan met FTP maar is ook zeer snel te doen via de website. Op het dashboard kun je makkelijk switchen tussen de foto's die online staan en de foto's die na het uploaden klaar staan voor eventuele verdere bewerking. Omdat categorieën niet nodig zijn kun je er voor kiezen alle foto's meteen ter review aan te bieden. Desgewenst kun je de metadata nog bijwerken. Bijvoorbeeld voor het toevoegen van een release.

Bewerken van meerdere foto's tegelijk kan makkelijk en snel met zogenaamde templates. Die kun je zelf aanmaken. Je moet even uitzoeken hoe dat werkt, bijvoorbeeld met het Help Center, maar daarna werkt het erg handig en snel. Uploaden bij Pond5 kost dan ook weinig tijd. Het aantal aan te bieden foto's is onbeperkt.

Reviews
De snelheid van de beoordeling is bij Pond5 wisselt. Soms zijn er wachttijden van meer dan een week. Het percentage geaccepteerde foto's is erg wisselend. Er zijn tijden geweest dat soms hele series 'willekeurig' werden afgekeurd. Tegenwoordig wordt vrijwel alles weer geaccepteerd.

Pond5 geeft je de mogelijkheid om zelf de maximale prijs voor je foto op te geven. Kies je voor de standaard prijs dan is dat 5 dollar. Als fotograaf krijg je 50% van de verkoopprijs. Afhankelijk of de koop via een abonnement of een directe verkoop ging varieert dat bedrag dan van één tot aan enkele dollars per verkochte foto. Kijk hier voor het overzicht Payment & Sales.
Je kan opgeven dat de uitbetaling automatisch plaats vindt als je tegoed boven de 25 dollar komt.

Mijn verdiensten
Mijn verdiensten bij Pond5 per kwartaal bijgewerkt t/m maart 2019
Tot dusver zijn mijn verdiensten bij Pond5 nog niet bijzonder. Mijn hoogste score tot nu toe was 15 dollar per maand. Maar wie weet stijgt dat nog wel. De ervaring bij andere bureaus leert dat het soms even kan duren voordat je verkopen significant gaan stijgen.

Op de Poll Results van de MicrostockGroup scoort Pond5 de laatste tijd wel erg hoog. Regelmatig is dit bureau het hoogst van alle 'middenmoters', en dan ook hoger als bureaus als Dreamstime, 123RF en anderen. Maar het aandeel van video daarin is wel groter.
Ik ga er maar vanuit dat het met Pond5 ook nog wel beter zal gaan.

Startscherm Pond5

Foto's kopen bij Pond5 kan via een Premium Membership of via een Pro Membership. Bij elke foto is de grootte van de foto weer bepalend voor de prijs.

Kijk hier voor Purchasing Schedule van Pond5.

Geen bijzonderheden

Bekijk mijn foto's

Bekijk foto's

Je wilt foto's kopen

Koop foto's

Ga zelf foto's verkopen

Meld je aan

Pond5 links
Mijn portfolio - Mijn foto's bij Pond5

Pond5 Homepage
- Homepage en startpagina voor voor kopers én verkopers
Prijzen
- Prijzen en abonnementen bij het kopen van foto's
Verdiensten
- Overzicht van de royalty's bij het verkopen van foto's

Pond5 Help Center
- Veel gestelde vragen door kopers én verkopers
 

Reacties

Nog geen reacties
Gast
dinsdag 31 maart 2020

Captcha afbeelding