Stockbureaus
Welke stockbureaus zijn er. En wat zijn hun specifieke kenmerken?
Overzicht Stockbureaus

Overzicht Stockbureaus
Wat kan ik per bureau lezen?

Naar overzicht

Laatste reacties

Trefwoorden missers
17 november 2017
Ha Carel, Bij Dreamstime kun je idd zien waarop gezocht is bij een verkoop. Handig om eens naar te kijken. Shutterstock ...
Trefwoorden missers
16 november 2017
Wat een mooi toeval om vrouw tegen te komen op deze folder! De vraag is hoe je bij het kiezen van trefwoorden ‘out of th...
Helgoland
23 september 2017
Ben ik helemaal met je eens Carel. Maar ook aan het maken van een speciale stockfoto kun je heel veel plezier beleven. ...
Helgoland
23 september 2017
Mooie fotoserie van Helgoland Tromp Willem. Ik wist niet dat die Jan van Genten zo mak waren, je kunt ze kennelijk van d...
Beginnen met stockfotografie = doorzetten met uploaden!
11 juni 2017
zie nu ook een foto van mij geplaatst in de laatste kampioen:https://view.publitas.com/anwb-media/kampioen-6-2017/page/3...

Depositphotos

Pond5

Pond5 is voor mij het stockbureau waarbij ik me het laatst heb aangemeld. Dat was in februari 2015. Ik heb dit bureau als extra erbij gekozen omdat ze een mooie en goed verzorgde website hebben en het aanbieden van foto's relatief eenvoudig is​.,
Pond5 is voor mij het stockbureau waarbij ik me het laatst heb aangemeld. Dat was in februari 2015. Ik heb dit bureau als extra erbij gekozen omdat ze een mooie en goed verzorgde website hebben, het aanbieden van foto's relatief eenvoudig is en in de maandelijkse Poll Results van de MicrostockGroup ze best hoog staan.
Nog niet zo heel veel ervaring dus met Pond5 en nog maar even afwachten wat het wordt.
Dashboard Pond5
Pond5 heeft een mooie website die onlangs nog geheel is gemoderniseerd. Alle handelingen zijn vanuit het centrale dashboard bereikbaar. Het Help Center is erg overzichtelijk waarin alle mogelijke vragen worden beantwoord.
De site van Pond5 is in meer talen beschikbaar, maar (nog) niet in het Nederlands.

Toelating
Registratie en toelating bij Pond5 gebeurt door het simpel invullen van een registratieformulier. Daarna kan direct met het aanbieden van foto's worden begonnen.

Uploaden
Metagegevens foto Pond5

Het uploaden kan met FTP maar is ook zeer snel te doen via de website. Op het dashboard kun je makkelijk switchen tussen de foto's die online staan en de foto's die na het uploaden klaar staan voor eventuele verdere bewerking. Omdat categorieën niet nodig zijn kun je er voor kiezen alle foto's meteen ter review aan te bieden. Desgewenst kun je de metadata nog bijwerken. Bijvoorbeeld voor het toevoegen van een release.
Bewerken van meerdere foto's tegelijk kan makkelijk en snel met zogenaamde templates. Die kun je zelf aanmaken. Je moet even uitzoeken hoe dat werkt, bijvoorbeeld met het Help Center, maar daarna werkt het erg handig en snel. Uploaden bij Pond5 kost dan ook weinig tijd. Het aantal aan te bieden foto's is onbeperkt.

Reviews
De snelheid van de beoordeling is bij Pond5 helaas erg traag. Wachttijden van meerdere weken zijn normaal. Het percentage geaccepteerde foto's is erg wisselend. Soms worden alle foto's goedgekeurd en soms worden hele series afgekeurd. Een 'willekeur' waar je als stockfotograaf helaas mee zal moeten leren leven. Mijn goedkeuringspercentage bij Pond5 komt de laatste tijd soms niet hoger uit dan 60%. 

Pond5 geeft je de mogelijkheid om zelf de maximale prijs voor je foto op te geven. Kies je voor de standaard prijs dan is dat 5 dollar. Als fotograaf krijg je 50% van de verkoopprijs. Afhankelijk of de koop via een abonnement of een directe verkoop ging varieert dat bedrag dan van één tot aan enkele dollars per verkochte foto. Kijk hier voor het overzicht Payment & Sales.
Je kan opgeven dat de uitbetaling automatisch plaats vindt als je tegoed boven de 25 dollar komt.

Mijn verdiensten
Mijn verdiensten bij Pond5 t/m maart 2016
Tot dusver zijn mijn verdiensten bij Pond5 nog niet bijzonder. Ik ben nog niet boven de 8 dollar per maand geweest. Maar ik ben ook nog maar een dik jaar bij Pond5 actief. De ervaring bij andere bureaus leert dat het soms even kan duren voordat je verkopen significant gaan stijgen.

Op de Poll Results van de MicrostockGroup scoort Pond5 de laatste tijd ook erg hoog. Regelmatig is dit bureau het hoogst van alle 'middenmoters', en dan ook hoger als bureaus als Dreamstime, 123RF en anderen.
Mijn verkopen bij die bureaus zijn gemiddeld ook al flink hoger, dus ik ga er maar vanuit dat het met Pond5 ook nog wel beter zal gaan.

Startscherm Pond5

Foto's kopen bij Pond5 kan via een Premium Membership of via een Pro Membership. Bij elke foto is de grootte van de foto weer bepalend voor de prijs.

Kijk hier voor Purchasing Schedule van Pond5.

Geen bijzonderheden

Direct naar Pond5

Bekijk mijn foto's
Bekijk foto's

Je wilt foto's kopen
Koop foto's

Ga zelf foto's verkopen
Meld je aan

Pond5 links
 

Reacties

Nog geen reacties
Gast
zondag 21 januari 2018

Captcha afbeelding