Handboek Stockfotografie

Bestel mijn e-book

Laatste reacties

Handboek Stockfotografie
13 januari 2021
Beste Willem,In de eerste lock-down ben ik begonnen met het verzamelen van beeld. Met behulp van uw website ben ik aan d...
Handboek Stockfotografie
24 december 2020
Mooi boek! Ik heb het e-boek nu een aantal weken en het leest heel prettig weg. Qua indeling en onderwerpen is het heel ...
Handboek Stockfotografie
09 december 2020
Bedankt Fred ! Ik heb voor alle duidelijkheid er nog een keer e-book bij gezet.
Handboek Stockfotografie
09 december 2020
Een super initatiëf !!
Handboek Stockfotografie
09 december 2020
Dit wordt neem ik aan een e-book ?

Depositphotos

Zoonar

Zoonar is een Duits stockbureau gevestigd in Hamburg, Duitsland. Naast het zelf verkopen van foto's bieden ze ook de mogelijkheid tot doorverkoop aan andere stockbureaus. Van die bureaus hoef je zelf dus geen lid te zijn.

Website Zoonar

De website is duidelijk nog niet volwassen. Veel functies zijn aanwezig, maar het is vaak zoeken. De vele knoppen en instelmogelijkheden maken het niet intuïtief! Ik heb het gevoel dat de ontwerper een veelheid aan mogelijkheden wil geven, maar dat dat een beetje zijn doel voorbij schiet. Door de vele bomen zie je het bos niet meer.
Persoonlijk haak ik daar een beetje op af, maar wellicht zijn er fotografen die juist op zoek zijn naar al die specifieke instelmogelijkheden.
Zoonar foto beheer scherm
Je kan zelf kiezen welke bureaus je als doorverkoop-partner wilt accepteren. Onder meer Shutterstock en Alamy staan in dat rijtje. Die staan bij mij dus 'uit'. Ik bied daar ook zelf al foto's aan en ik wil geen concurrent van mijzelf worden.

Aanmelden, uploaden en reviews bij Zoonar

Na registratie ben je meteen geaccepteerd en kun je beginnen met uploaden. Je begint met maximaal 50 foto's per dag. Groeit je portfolio dan mag je meer aanbieden.
Alle foto's worden gereviewd. Dat kan enkele dagen duren. Je krijgt bericht welke foto's zijn goedgekeurd. Het aantal afkeuringen is aanzienlijk!
Na goedkeuring moet je nog handmatig een aantal handelingen uitvoeren. Het wel/niet aanzetten van de mogelijk partner sites had ik al genoemd. Daarnaast moet je nog de status aangeven van de releases en de gewenste licentie (RF of RM).

Verdiensten bij Zoonar

Naast de keus van de licentie heeft de fotograaf ook nog eens de mogelijkheid te kiezen tussen 'premium' en 'standard' prijzen voor de foto's. En doordat de foto's dus ook nog eens 'onder licentie' bij andere stockbureaus worden verkocht is de gehele vergoedingenstructuur vrij onoverzichtelijk.

Op de site van Zoonar staat wel vermeld dat de commissie voor de fotograaf in alle gevallen 50% is.

Mijn verdiensten bij Zoonar per kwartaal bijgewerkt t/m oktober 2020

Ik heb nu zo'n twee jaar foto's aangeboden bij Zoonar. Op de grafiek is te zien dat mijn maandelijkse verkopen meestal niet boven de vijf dollar uitkomen. Alleen de laatste maanden is er een duidelijke uitschieter naar boven.

Ik wil het nog een jaartje aankijken of ik wel of niet doorga met Zoonar. In tegenstelling tot andere 'kleine' bureaus kost Zoonar veel extra werk. Die inspanning moet dus in relatie staan tot opbrengst.

Dus wie weet is dit wel een van de bureaus waar ik over een jaar of wat de stekker weer uit trek

Bekijk mijn foto's

Bekijk foto's

Je wilt foto's kopen

Koop foto's

Ga zelf foto's verkopen

Meld je aan

Zoonar links
Homepage - Startpagina voor kopers en verkopers
Zoonar FAQ - Diverse overzichten met FAQ's
 

Reacties

Nog geen reacties
Gast
woensdag 27 januari 2021

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://kruwt.nl/