Stockfoto's uit het dakraam

Vanwege de Corona-crisis werk ik zoals zovele Nederlanders het meest thuis. Op onze zolderkamer heb ik een werkplek waar ik me goed kan redden. En, zittend onder een schuin dak, heb ik door een klein dakraam ook nog wat uitzicht naar buiten. Meestal is vanaf daar niet zoveel te zien. Mijn uitzicht stopt bij de rij huizen die aan onze achtertuin grenzen.
Maar soms komt er een unieke kans voorbij, en zijn er ook vanuit een dakraam interessante stockfoto's te maken!
Schoonmaker bezig op het dak van onze achterburen. Gefotografeerd vanuit ons dakraam.
Achter ons huis staat een rij vrijstaande huizen. Vanuit ons dakraam kijk je uit op een rij daken met dakpannen. Meestal niet zo'n interessant gezicht, totdat, ergens in september vorig jaar, een van onze achterburen besloot zijn dak te laten reinigen van mos en dergelijke.

Het geluid van de compressor en de hogedrukspuit was bij ons in huis goed te horen. Vandaar dat ik die bewuste dag even door het dakraampje naar buiten moest kijken om te zien wat daar aan de hand was. Dat was dus een medewerker van een schoonmaakbedrijf, drukdoende op het dak van een van onze achterburen.

Het zijn niet de foto's die je van nature als eerste maakt, maar voor een paar mooie stockfoto's was dit wel een uitgelezen kans. Dus het fototoestel uit de kast gehaald en van het gebeuren een aantal foto's gemaakt. Het licht was helaas niet zo goed, maar mijn standpunt (op dezelfde hoogte) was wel weer mooi.
Schoonmaker bezig op het dak van onze achterburen. Gefotografeerd vanuit ons dakraam.
Al met al een aantal foto's gemaakt die ik toen (medio september 2020) ook meteen als stockfoto heb aangeboden. En wat ik niet verwachtte, maar stilletjes toch altijd wel hoop, werden deze foto's meteen opgepikt door de klanten en vrijwel direct ook goed verkocht. Vanaf half september vorig jaar tot 1 februari dit jaar een aantal van 61 stuks voor in totaal $ 37,16 .
Verkopen en opbrengst 'Stockfoto uit het dakraam'

Het overzichtje van mijn verkopen toont aan dat deze foto's mooi in de lift zitten. Vooral bij Adobe Stock vallen ze erg in de smaak. Vorige maand januari was tot dusver de allerbeste maand. Ik hoop maar dat die stijgende lijn zich nog even doorzet!

De meest standaard foto's verkopen het beste !

Ik heb het op deze website al vaker verwoord, het zijn vaak niet de meest mooie natuurfoto's, maar de huis-tuin-en keukenplaatjes die het best als stockfoto worden verkocht. Natuurfoto's zijn er al zoveel dat je wel uitzonderlijk goed moet zijn als fotograaf om er daar (nu nog) veel van te verkopen.
Maar naar een gewoon 'dagelijks' tafereeltje, dat je dus uit je eigen dakraam kan fotograferen, blijkt er wel altijd nog vraag te zijn. Nog even afwachten of de stijgende lijn zich doorzet, maar wie weet heb ik er weer een bestseller bij!

Nieuwe foto's aanbieden die ook meteen verkopen: dat kan dus nog steeds, ook in deze tijd. Maar maak er dan wel de geschikte foto's voor !!

Locatie (Map)

Handboek Stockfotografie
 

Reacties

Nog geen reacties
Gast
dinsdag 09 maart 2021

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://kruwt.nl/

Zoeken op kaart

Overzicht Galerijen

Toon kaart

Handboek Stockfotografie

Bestel mijn e-book

Laatste reacties

Gastenboek
04 februari 2021
Dag Felix, De Nationale Beeldbank is het enige bureau waar ze absolute exclusiviteit verlangen. Daar ben ik indertijd du...
Gastenboek
04 februari 2021
Hallo TrompIk zie dat je van veel stocksite's lid bent. Nu dacht ik altijd dat elke inbreng exclusief voor 1 stocksite b...
Handboek Stockfotografie
04 februari 2021
Een mooi en duidelijk boek. Veel tips over hoe je dingen kunt aanpakken zonder te veel tijd te verspelen. Wat zeker hand...
Handboek Stockfotografie
13 januari 2021
Beste Willem,In de eerste lock-down ben ik begonnen met het verzamelen van beeld. Met behulp van uw website ben ik aan d...
Handboek Stockfotografie
24 december 2020
Mooi boek! Ik heb het e-boek nu een aantal weken en het leest heel prettig weg. Qua indeling en onderwerpen is het heel ...

Nieuwsbrief ontvangen

Ja, schrijf me in !