Foto's Kopen

Deze website gaat over het verkopen van foto's. Maar stockbureaus zijn er vooral ook om foto's te kopen. En dat gebeurt echt niet alleen door de (grote) bedrijven. Waarom zou je het zelf ook niet eens doen? Misschien wel veel handiger en goedkoper dan je dacht

Zelf een foto kopen!?

Als je een foto al voor één euro zou kunnen kopen, waarom zou je het dan niet eens doen? Heb je een eigen blog, ben je bezig met een werkstuk of is het voor een mooie poster in de woonkamer, waarom dan niet?
Uiteraard kun je ook op zoek naar websites met 'gratis' stockfoto's. Vind je daar iets van je gading, dan is dat mooi meegenomen. Maar het aanbod op deze sites is meestal erg beperkt en vaak ook van mindere kwaliteit. Je bent dan lang op zoek op meerdere sites met alle kans dat je toch net niet vind wat je precies wilt.
Om zelf een foto te kopen hoef je echt niet je hele spaarpot aan te spreken!
Alleen al om de tijd die je ermee kwijt bent kun je dus overwegen om 'gewoon' een betaalde foto te kopen. Alle stockbureaus verkopen foto's in een abonnement, maar er zijn ook bureaus waar je releatief makkelijk een 'losse' foto kan kopen. Geschikte bureaus daarvoor zijn Adobe Stock, 123RF en CanstockPhoto. Alle drie zijn redelijk in de prijs en hebben elk waarschijnlijk al meer dan genoeg aanbod voor wat je zoekt.
Een overzicht van de mogelijkheden om foto's te kopen bij alle stockbureaus is opgenomen in het Handboek Stockfotografie. Naast het hoe en wat is daar ook een overzicht opgenomen van de soorten abonnementen met hun prijs.

De foto's op Kruwt.nl

Als stockfotograaf is het natuurlijk een uitdaging al je foto's zelf te maken. Alle foto's op deze website zijn dan ook van eigen hand.
Toch heb ik wel iets via een stockbureau gekocht. Op verschillende plaatsen gebruik ik illustraties. En die heb ik zelf niet. Ik heb deze bij toen nog Fotolia gekocht. Inmiddels is dit stockbureau overgegaan in Adobe Stock.
Voor alle illustraties op deze site heb ik met elkaar nog geen 10 euro betaald! Het heeft me bergen tijd bespaard en het is een mooie aanvulling op deze website. Ik heb het er graag voor over!

 

Reacties

Nog geen reacties
zondag, 23 juni 2024

Captcha afbeelding

HANDBOEK STOCKFOTOGRAFIE

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Je kan je op elk moment weer afmelden!
 
 

HANDBOEK STOCKFOTOGRAFIE

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Je kan je op elk moment weer afmelden!