Kies een banner voor mijn toelichting per stockbureau

Stockbureaus

Adobe Stock

Adobe is uiteraard bekend van het beheren en verwerken van foto's met Lightroom en Photoshop. Een aantal jaren geleden is men zich ook gaan richten op het verkopen van foto's. In 2014 is daartoe Fotolia overgenomen. De foto's van dit stockbureau zijn een aantal jaren bereikbaar geweest vanuit zowel het 'oude' Fotolia, maar ook vanuit de nieuwe Adobe Stock omgeving.
In november 2018 is bekend gemaakt dat de website van Fotolia in 2019 wordt uitgezet. Zie Fotolia wordt Adobe Stock.

In 2014 is Fotolia dus overgenomen door Adobe. Adobe heeft daarna ook de eigen website Adobe Stock gelanceerd. Deze website is ook geïntegreerd in andere Adobe producten. Het is mogelijk vanuit Lightroom meteen foto's aan te bieden, en vanuit Photoshop om foto's te kopen en direct te gebruiken.

Website Adobe Stock

Nederlandstalige homepage Adobe Stock
De website van Adobe Stock is strak vormgegeven en is ook erg functioneel. De site is meertalig en ook een Nederlandse versie is beschikbaar.
De meeste functies zijn overzichtelijk gepresenteerd. Adobe Stock geeft veel informatie over je (wekelijkse) verkoopstatistieken en daar zijn ook mooie grafieken van te maken.
Meer informatie over Adobe Stock is opgenomen in het Handboek Stockfotografie.

Mijn verdiensten bij Adobe Stock

Adobe Stock is een interessant bureau om foto's te gaan verkopen. Mijn inkomsten bij Adobe Stock groeien in tegenstelling tot veel andere bureaus nog steeds. Met Shutterstock en iStock is dit voor mij een van de drie best verkopende stockbureaus.
Begin 2018 zijn ook nog - in tegenstelling tot de meeste andere stockbureaus - de royalty's van de fotografen verhoogd. De bedragen die je verdient variëren van ca 33 eurocent tot enkele tientjes per foto. Daarnaast geeft Adobe Stock fotografen die minimaal 500 foto's hebben verkocht regelmatig een gratis Adobe Creative Cloud jaarabonnement. Ik heb dit nu voor het tweede jaar al gratis!
Mijn verdiensten bij Adobe Stock
Mijn eerste jaren bij toen nog Fotolia zat er nog niet veel schot in de verkopen. Fotolia was toen voor mij een gemiddeld stockbureau.

Na de overname door Adobe zijn de inkomsten echter flink gaan groeien. Dat gaat nu ook nog steeds door. In 2021 was Adobe Stock al mijn best verkopende bureau. Omgerekend vanaf euro's verdiende ik daar zo'n 175 dollar per maand.
Zoals de trend er nu uitziet gaat ook in 2022 de groei nog wel even door !
 


Bekijk mijn foto's

Bekijk foto's


Je wilt foto's kopen

Koop foto's


Ga foto's verkopen

Meld je aan
Lees meer over Adobe Stock
Kruwt.nl
10 november 2018 - Fotolia wordt Adobe Stock

Adobe Stock
Homepage - Starten bij Adobe Stock
Verkopen - Starten met foto's verkopen bij Adobe Stock
Adobe Stock handleiding voor aanbieder foto's
Vergoedingen - Royalty tabel Adobe Stock
Prijsoverzicht - Mogelijkheden voor het kopen van foto's
Mijn portfolio - Mijn foto's bij Adobe Stock
 

Reacties 5

Gast - Luc de Zeeuw (website) op donderdag, 29 februari 2024 09:23

Beste Tromp Willem,

dank voor uw uitgebreide antwoord en alle andere nuttige informatie op uw site!

Groet,
Luc

Beste Tromp Willem, dank voor uw uitgebreide antwoord en alle andere nuttige informatie op uw site! Groet, Luc
Gast - Luc de Zeeuw (website) op woensdag, 28 februari 2024 16:43

Beste Tromp Willem,

Bedankt voor de interessante en leerzame site. Na mijn pensionering heb ik mij als reisfotograaf aangemeld bij o.a. Adobe Stock. Daar staan nu van mij ruim 750 foto's. Laatst weer een batch aangeboden met circa 200 foto's. Tot mijn schrik werd nu zo'n 30% afgekeurd met als reden 'Intellectuele eigendom'. Zelfs van onderwerpen uit dezelfde serie en onderwerp die eerder wel zijn goedgekeurd. Een paar foto's van pleinen in Pamplona: Afgekeurd intellectuele eigendom. Een foto van Europoort vanuit Hoek van Holland of schepen in tegenlicht: Afgekeurd intellectuele eigendom. En meer. Er lijkt wat willekeur in het beoordelingsproces. Wat zijn uw ervaring hier mee?

Beste Tromp Willem, Bedankt voor de interessante en leerzame site. Na mijn pensionering heb ik mij als reisfotograaf aangemeld bij o.a. Adobe Stock. Daar staan nu van mij ruim 750 foto's. Laatst weer een batch aangeboden met circa 200 foto's. Tot mijn schrik werd nu zo'n 30% afgekeurd met als reden 'Intellectuele eigendom'. Zelfs van onderwerpen uit dezelfde serie en onderwerp die eerder wel zijn goedgekeurd. Een paar foto's van pleinen in Pamplona: Afgekeurd intellectuele eigendom. Een foto van Europoort vanuit Hoek van Holland of schepen in tegenlicht: Afgekeurd intellectuele eigendom. En meer. Er lijkt wat willekeur in het beoordelingsproces. Wat zijn uw ervaring hier mee?
Tromp Willem van Urk op woensdag, 28 februari 2024 19:01

Hallo Luc,
Ja, het is helaas waar dat er veel willekeur in de beoordelingen zit. Daar zul je als stockfotograaf mee moeten leren leven.
Ik heb daar ook al het nodige over geschreven in mijn FAQ Is elke review gelijk? En anders kun je even zoeken op het trefwoord "review" en dan vind je ook nog wel het nodige daarover.
groeten, Tromp Willem
p.s. Ik ben zo vrij geweest om in jouw vraag mijn voornaam van Paul naar Tromp Willem te corrigeren. Dat oogt (voor mij) toch net iets beter :-).
p.s.2 Kijk je foto's ook nog eens goed na of er toch ergens in een klein hoekje nog een logo oid zichtbaar is. Dat kun je dan wegpoetsen en de foto opnieuw aanbieden.

Hallo Luc, Ja, het is helaas waar dat er veel willekeur in de beoordelingen zit. Daar zul je als stockfotograaf mee moeten leren leven. Ik heb daar ook al het nodige over geschreven in mijn FAQ [url=https://www.kruwt.nl/stockfotografie/kennismaking/veel-gestelde-vragen/is-elke-review-gelijk]Is elke review gelijk[/url]? En anders kun je even zoeken op het trefwoord "review" en dan vind je ook nog wel het nodige daarover. groeten, Tromp Willem p.s. Ik ben zo vrij geweest om in jouw vraag mijn voornaam van Paul naar Tromp Willem te corrigeren. Dat oogt (voor mij) toch net iets beter :-). p.s.2 Kijk je foto's ook nog eens goed na of er toch ergens in een klein hoekje nog een logo oid zichtbaar is. Dat kun je dan wegpoetsen en de foto opnieuw aanbieden.
Tromp Willem van Urk op woensdag, 29 april 2020 18:37

Dag Paul. Bedankt voor de suggestie. Ik heb de informatie op mijn W-8BEN FAQ pagina bijgewerkt.Ik neem aan dat je die al gezien had .

Dag Paul. Bedankt voor de suggestie. Ik heb de informatie op mijn [url=https://www.kruwt.nl/stockfotografie/kennismaking/veel-gestelde-vragen/wat-is-een-w-8ben-formulier]W-8BEN FAQ pagina[/url] bijgewerkt.Ik neem aan dat je die al gezien had ;).
Gast - Paul op dinsdag, 28 april 2020 21:25

Beste Kruwt.nl,

Mede dankzij deze hele duidelijke website met informatie en over hoe te beginnen met stockfoto's (proberen) te verkopen, heb ik de sprong gewaagd. Gisteren aangemeld bij Shutterstock en zojuist bij Adobe Stock. Spannend!

Na registratie bij Adobe Stock zie ik echter een vraag tevoorschijn komen over een belastingformulier (W-9 of W-8 BEN). Meteen weer wat geleerd , we blijken sinds 1992 al een belastingovereenkomst met Amerika te hebben. Dacht ik meld het, wellicht kan je het op je site vermelden om het nog informatiever te maken.

Mvg,
Paul

Beste Kruwt.nl, Mede dankzij deze hele duidelijke website met informatie en over hoe te beginnen met stockfoto's (proberen) te verkopen, heb ik de sprong gewaagd. Gisteren aangemeld bij Shutterstock en zojuist bij Adobe Stock. Spannend! Na registratie bij Adobe Stock zie ik echter een vraag tevoorschijn komen over een belastingformulier (W-9 of W-8 BEN). Meteen weer wat geleerd :D, we blijken sinds 1992 al een belastingovereenkomst met Amerika te hebben. Dacht ik meld het, wellicht kan je het op je site vermelden om het nog informatiever te maken. Mvg, Paul
zondag, 23 juni 2024

Captcha afbeelding

HANDBOEK STOCKFOTOGRAFIE

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Je kan je op elk moment weer afmelden!
 
 

HANDBOEK STOCKFOTOGRAFIE

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Je kan je op elk moment weer afmelden!