Foto's kopen
Waarom zou ik zelf foto's kopen? Ontdek de voordelen.

Foto's Kopen

Deze website is voor een groot deel gericht op het verkopen van foto's. Maar stockbureaus zijn er natuurlijk vooral ook om foto's te kopen. En dat gebeurt echt niet alleen door de (grote) bedrijven. Waarom zou je het zelf ook niet eens doen? Misschien wel veel handiger en goedkoper dan je dacht!

Zelf een foto kopen!?

Om zelf een foto te kopen hoef je echt niet je hele spaarpot aan te spreken!
Als je al een foto voor één euro zou kunnen krijgen, waarom zou je het dan niet eens doen? Heb je een eigen blog, ben je bezig met een werkstuk of is het voor een mooie poster in de woonkamer, waarom dan niet?

Uiteraard kun je ook op zoek naar websites met 'gratis' stockfoto's. Vind je daar iets van je gading, dan is dat mooi meegenomen. Maar het aanbod op deze sites is meestal erg beperkt en vaak ook van mindere kwaliteit. Je bent dan lang op zoek op meerdere sites met alle kans dat je toch net niet vind wat je precies wilt.
Alleen al om de tijd die je ermee kwijt bent kun je dus overwegen om 'gewoon' een betaalde foto te kopen. Geschikte bureaus waar dat makkelijk kan  zijn onder meer Fotolia, 123RF en CanstockPhoto. Alle drie zijn redelijk in de prijs en hebben elk waarschijnlijk al meer dan genoeg aanbod voor wat je zoekt.

Mogelijkheden om een foto te kopen

Bij alle op deze site beschreven stockbureaus is ook aangegeven hoe en op welke manieren ze foto's verkopen. De mogelijkheden zijn divers. Er zijn verschillende soorten abonnementen om meerdere foto's in één keer of in een bepaalde periode te kunnen kopen. De (gemiddelde) prijs per foto hangt daarbij erg af van het soort abonnement. Ook de grootte van de foto is soms van invloed op de prijs. Over het algemeen maken bedrijven het meest gebruik van deze mogelijkheden.
Bij de meeste stockbureaus is er ook de mogelijkheid om losse foto's te kopen. Die kunnen dan al gekocht worden voor een prijs vanaf ongeveer één euro per stuk. En deze laatste manier is dus met name voor de particulier interessant die (af en toe) zelf ook een foto wil kopen.

De foto's op Kruwt.nl

Als stockfotograaf is het natuurlijk een uitdaging al je foto's zelf te maken. Alle foto's op deze website zijn dan ook van eigen hand.
Toch heb ik wel iets via een stockbureau gekocht. Op verschillende plaatsen, bijvoorbeeld voor de illustraties bij de Categorieën, gebruik ik illustraties. En die heb ik zelf niet. Ik heb deze bij Fotolia gekocht.
Voor alle illustraties op deze site heb ik met elkaar nog geen 10 euro betaald! Het heeft me bergen tijd bespaard en het is een mooie aanvulling op deze website. Ik heb het er graag voor over!

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 18 november 2017

Captcha afbeelding