Wie ben ik

Hallo, leuk dat je mijn website bezoekt. Mijn naam is Tromp Willem van Urk en ik woon ook op Urk. Ik ben getrouwd met Femmy Hoefnagel en we hebben drie kinderen.
Ik werk mijn leven lang al bij Rijkswaterstaat. In mijn huidige functie houd ik me als adviseur bezig met het functioneel beheer van informatiesystemen bij de dienst WVL (Water, Verkeer en Leefomgeving).
Overige hobby's naast het fotograferen zijn basketbal en op zijn tijd een potje (internet)schaken. Verder ben ik actief binnen de Gereformeerde Kerk (PKN) van Urk.

Fotograferen als hobby

Zo ongeveer in het voorjaar van 2007 heb ik fotograferen echt als hobby ontdekt. Daarvoor was ik nooit verder gekomen dan wat vakantiedia's maken met een eenvoudig analoog toestelletje. Maar toen ik dat voorjaar voor het eerst een digitale camera had aangeschaft, de Canon Powershot A610, ging er een wereld voor me open! Al heel snel zat ik mijn foto´s te bewerken op de computer en de eerste digitale fotoalbums zagen het licht. Niet lang daarna ben ik overgestapt op een 'echte' spiegelreflex.

Stockfotografie

Begin 2009 ben ik begonnen met stockfotografie. Eerst gewoon als uitdaging en om eens te kijken wat het is. Daarna werd het al redelijk snel een uit de hand gelopen hobby. Ik beleef er erg veel plezier aan. Het blijft altijd verrassend en leuk dat je je eigen foto's overal kan tegenkomen. En als fotograaf wordt je voortdurend geprikkeld om nieuwe dingen te proberen en je eigen grenzen op te zoeken.
Ook de verdienste is natuurlijk leuk meegenomen. Ik kan mijn fotospulletjes er mooi van betalen!

Mijn fotospullen

In het najaar van 2007 heb ik een Canon 40D gekocht. Die was toen net nieuw. Ik heb bijna vijf jaar met veel plezier met deze camera gefotografeerd. Veel van de foto's op deze site zijn ook nog met deze camera gemaakt. Maar ondanks de goede prestaties van deze (crop)camera begint het na verloop van tijd toch te kriebelen. In de zomer van 2012 heb ik de stap gemaakt naar een fullframe camera, de Canon 5D Mark III.

Canon EOS 5R

Na acht jaar heb ik de 5D Mark III ook weer vervangen. Sinds de zomer van 2020 fotografeer ik met een spiegelloze Canon EOS R5 systeemcamera.
Ook ben ik sindsdien bezig mijn 'oude' EF lenzen te vervangen door de nieuwere RF lenzen, speciaal ontwikkeld voor de Canon R serie. Maar daar heb ik geen haast mee. Zo af en toe zet ik een lens op marktplaats. Als ik die dan voor een redelijke prijs kan verkopen, dan pas schaf ik een nieuwe RF lens aan. En lukt dat (nog) niet, met een adapter zijn de oude lenzen nog prima te gebruiken.

Voorkeuren

Tot dusver kan ik niet zeggen dat ik een eigen stijl of voorkeur heb. Wel is het zo dat het merendeel van mijn foto's natuur en landschap betreffen. Sinds ik echter aan stockfotografie doe, ben ik ook meer andere onderwerpen gaan fotograferen. Met name architectuur en productfotografie. Op zich een breed terrein maar het blijft uitdagend om steeds iets nieuws te proberen.
En of er nog eens een echte specialisatie van komt ..? Ik weet het niet, maar zolang ik het fotograferen nog leuk vind zal ik daar niet wakker van liggen.

 

Reacties 5

Gast - Yvonne Wacht (website) op vrijdag, 24 januari 2020 11:26

Hallo Tromp Willem,
Ik heb je al persoonlijk benaderd met een vraag over het zelf blijven verkopen van je eigen foto's. Maar het leek mij ook leuk om anderen te laten weten hoe ik met de kennis op jouw website nu een bloeiende Stock verzameling heb bij Getty en Adobe.
Heel veel dank hiervoor.

Hallo Tromp Willem, Ik heb je al persoonlijk benaderd met een vraag over het zelf blijven verkopen van je eigen foto's. Maar het leek mij ook leuk om anderen te laten weten hoe ik met de kennis op jouw website nu een bloeiende Stock verzameling heb bij Getty en Adobe. Heel veel dank hiervoor.
Gast - Marly de Kok op woensdag, 11 april 2018 19:58

Hallo, complimenten voor de mooie informatieve site en ik heb met plezier naar jouw foto's in de galerij gekeken. Ik vind de uitleg over stockfotografie duidelijk en ga zeker stockfoto's plaatsen en begin dan met Shutterstock. Ik heb al eerder wat geprobeerd maar was nog erg op zoek naar regels etc. Nu snap ik het en volhouden is het advies, naast natuurlijk mooie foto's. Ik blijf meelezen op je site en heb mij geabonneerd! vriendelijke groet,
Marly de Kok

Hallo, complimenten voor de mooie informatieve site en ik heb met plezier naar jouw foto's in de galerij gekeken. Ik vind de uitleg over stockfotografie duidelijk en ga zeker stockfoto's plaatsen en begin dan met Shutterstock. Ik heb al eerder wat geprobeerd maar was nog erg op zoek naar regels etc. Nu snap ik het en volhouden is het advies, naast natuurlijk mooie foto's. Ik blijf meelezen op je site en heb mij geabonneerd! vriendelijke groet, Marly de Kok
Tromp Willem van Urk op woensdag, 11 april 2018 23:00

Bedankt voor je aardige reactie. Als er nog vragen zijn hoor ik het wel.

Bedankt voor je aardige reactie. Als er nog vragen zijn hoor ik het wel.
Gast - GN op woensdag, 28 maart 2018 07:41

Super dat je alles over stockfotografie zo duidelijk uitlegt. En wat een prachtige foto's heb je er op staan! Denk dat ik er toch maar gewoon eens aan moet beginnen en een tijdje moet volhouden. Wie weet lukt het.

Super dat je alles over stockfotografie zo duidelijk uitlegt. En wat een prachtige foto's heb je er op staan! Denk dat ik er toch maar gewoon eens aan moet beginnen en een tijdje moet volhouden. Wie weet lukt het.
Tromp Willem van Urk op woensdag, 28 maart 2018 18:13

Hallo GN. Bedankt voor je reactie .
Veel succes als je begint met stockken. En als je vragen hebt stuur je maar een mailtje!

Hallo GN. Bedankt voor je reactie :). Veel succes als je begint met stockken. En als je vragen hebt stuur je maar een mailtje!
zondag, 23 juni 2024

Captcha afbeelding

HANDBOEK STOCKFOTOGRAFIE

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Je kan je op elk moment weer afmelden!
 
 

HANDBOEK STOCKFOTOGRAFIE

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Je kan je op elk moment weer afmelden!